Sałatka ryżowa z tuńczykiem

5 (167 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

szybka i smaczna

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu (200 gram)
    2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym lub oleju
    6 ogórków konserwowych
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 cebula
    majonez
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i wyjąć z woreczków. Przełożyć do miski. Tuńczyka i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem z majonezem dodać do ryżu. Dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować