Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne i zdrowe to podstawa :)!

  • 10 min

Składniki:

  • 3 łyżki ryżu/1,5 woreczka
    papryka czerwona
    ogórki konserwowe
    puszka kukurydzy
    tuńczyk w puszce w sosie własnym (w oleju ma bardzo wysoką zawartość tłuszczu)
    kilka kropel cytryny
    sól/jarzynka

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie około 15 minut aż będzie miękki.
    Pokrojone w drobną kostkę ogórki, paprykę oraz odsączoną na sitku kukurydzę mieszamy w misce.
  • 2. Tuńczyka wyjmujemy z puszki na sitko, lekko rozdrabniamy i odsączamy.
    Mieszamy z resztą składników.
  • 3. Przestudzony ryż dosypujemy, wszystko dokładnie mieszamy z paroma kroplami cytryny i gotowe! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy