Sałatka ryżowa z szynką i serem

4.51 (178 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna i szybka sałatka. Świetnie nadaję się jako dodatek do potraw z grilla.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu w kształcie ryżu,
    20 dag szynki konserwowej,
    10 dag sera żółtego,
    1 czerwona cebula,
    1 ogórek,
    puszka kukurydzy,
    3 łyżki majonezu
    pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki ,
    sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i przelej zimną wodą aby się nie sklejał. Szynkę i ser żółty pokrój w kostkę. Ogórka obierz ze skóry i wraz z cebulą pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą dodaj osączoną kukurydzę, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z majonezem. Sałatkę posyp posiekanym szczypiorkiem lub zieloną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować