Smaczna i szybka sałatka. Świetnie nadaję się jako dodatek do potraw z grilla.
40 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
250 g makaronu w kształcie ryżu,
20 dag szynki konserwowej,
10 dag sera żółtego,
1 czerwona cebula,
1 ogórek,
puszka kukurydzy,
3 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki ,
sól i pieprz.
Sałatka ryżowa z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i przelej zimną wodą aby się nie sklejał. Szynkę i ser żółty pokrój w kostkę. Ogórka obierz ze skóry i wraz z cebulą pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą dodaj osączoną kukurydzę, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z majonezem. Sałatkę posyp posiekanym szczypiorkiem lub zieloną cebulką.
Komentarze