Sałatka ryżowa z surimi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne połączenie surimi ,tuńczyka i ryżu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu jaśminowego
    opakowanie paluszków surimi
    2 puszki rozdrobnionego tuńczyka w oleju
    ogórek sałatkowy
    250 g pomidorków (kolorowych)
    1 duża czerwona cebula
    por (biała część)
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
    opakowanie małych kulek mozzarelli
    150 ml jogurtu naturalnego
    łyżka majonezu
    sól ,pieprz

Sałatka ryżowa z surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy ,osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy pokrojone pomidory ,ogórek ,surimi ,osączonego z zalewy tuńczyka i kulki mozzarelli.
    Cebulę i pora siekamy ,szklimy na łyżeczce oliwy ,studzimy i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem ,dodajemy do całości i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy