Sałatka ryżowa z porem

0 (0 ocen)

Jedna z odsłon sałatki ryżowej

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    4 jajka
    20 dag żółtego sera
    1 puszka kukurydzy
    2 pory (biała część)
    1 ząbek czosnku
    1 mały słoiczek majonezu
    sól, pieprz

Sałatka ryżowa z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Ugotowane jajka i ser kroimy w kostkę. Umyte pory przekrojone wzdłuż na pół kroimy w paseczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy w misce. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy