Sałatka makaronowa z owocami morza

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje. Sprawdzi się na imprezie i jako zdrowe śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makaron ryżyk - 100g
    Owoce morza w zalewie - 1 paczka (110 g po odcieku)
    Kukurydza konserwowa - 1 łyżka
    Oliwki zielone krojone - 1 łyżka
    Pomidory suszone w oleju z ziołami - 3 plastry + 1 łyżka zalewy
    Papryka marynowana słodka pepperoni - 4szt
    Szczypiorek - 1/2 pęczka
    Pieprz i sól do smaku

Sałatka makaronowa z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ryżowa z owocami morza 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Studzimy.
    Owoce morza odcedzamy. Większe kawałki kroimy. Krewetki i ośmiorniczki prezentują się najlepiej, więc można wybrać po jednej do dekoracji.
    Pomidory suszone, paprykę i szczypiorek kroimy.
    Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku. Dekorujemy wybranymi owocami morza.
    Sałatkę podajemy po schłodzeniu.

Porady

Zamiast mieszanki owoców morza, można użyć krewetek w zalewie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy