Sałatka ryżowa z Mortadelą

  • wyświetlono: 807 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pikantna dzięki musztardzie, sycąca i pyszna.

polcia
  • 30min

Składniki

2,5 szklanki ryżu
3 duże marchwie
puszka groszku
300 g mortadeli
5 jajek
8 cm białej części pora
10 średnich ogórków konserwowych
16 łyżek majonezu
3-4 łyżki musztardy rosyjskiej
posiekana natka pietruszki
2 kostki warzywne
pieprz, sól

Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka ryżowa z Mortadelą

  • 1. Ryż ugotować z kostkami warzywnymi na sypko.
    Marchewkę i jajka ugotować. Razem z mortadelą pokroić w tej samej wielkości kostkę. Ogórki pokroić w kostkę i odsączyć na sicie z nadmiaru wody. Por drobno posiekać a z groszku odlać wodę. Wszystko razem połączyć, zmieszać z majonezem, musztardą i pietruszką. Doprawić.

Porady

Sałatka najlepsza jest po 2-3 godzinach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kulki ryżowe z serem

Kulki są mięciutkie i nadają się...

Kieszonki z ciasta francuskiego z mortadelą iżółtym serem

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kieszonki z ciasta francuskiego z mortadelą...

Smaczne i treściwe tosty z ciasta...

sałatka ryżowa w szynce

Dodane przez: iziona

Sałatka ryżowa w szynce

Niby tradycyjna sałatka, ale podana...

Jajecznica

Dodane przez: Mniam1

Jajecznica z makaronem ryżowym

Smaczne i pożywne śniadanie dzięki...

MORTADELA PANIEROWANA

Dodane przez: IZABELA SUCHOCKA

MORTADELA PANIEROWANA

Szybkie tanie danie .

Ciasto francuskie z warzywami i mortadelą

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasto francuskie z warzywami i mortadelą

Taki rodzaj pizzy zasmakuje i małym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE