Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem mięsa drobiowego, warzyw i czerwonej fasoli. Polecam.
40 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
20 dag ugotowanego ryżu
100 gram czerwonej papryki
1 mała biała cebula
1 małe ugotowane udko np. z rosołu
1/2 średniej czerwonej cebuli
1 łyżka z dużym czubkiem pokrojonego szczypiorku
3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka ryżowa z mięsem i czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łupinek i kroimy w kosteczkę. Udko obieramy ze skóry i usuwamy kość, kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Do miski wkładamy ryż i dodajemy pokrojone składniki oraz fasolę, jogurt, majonez i przyprawy, mieszamy.
Komentarze