Sałatka ryżowa z mięsem i czerwoną papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem mięsa drobiowego, warzyw i czerwonej fasoli. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag ugotowanego ryżu
    100 gram czerwonej papryki
    1 mała biała cebula
    1 małe ugotowane udko np. z rosołu
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    1 łyżka z dużym czubkiem pokrojonego szczypiorku
    3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka ryżowa z mięsem i czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ryżowa z mięsem i czerwoną papryką 1. Fasolę przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łupinek i kroimy w kosteczkę. Udko obieramy ze skóry i usuwamy kość, kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
    Do miski wkładamy ryż i dodajemy pokrojone składniki oraz fasolę, jogurt, majonez i przyprawy, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować