Sałatka ryżowa z łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka dla tych co cenią zdrowie, są na diecie, żyją fit i lubię zjeść kolorowo, smacznie i zdrowo.Polecam łososia ugotować na parzę bo jest bardzo delikatny i soczysty.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryżu
    20 dkg łososia
    6 truskawek
    1/2 awokado
    10 gron winogrono ciemne
    6 kulek mozzarella
    1 garść roszponki
    1/2 cytryny
    sól, pieprz kolorowy
    przyprawa do ryb
    oliwa z suszonych pomidorów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Wina

Sałatka ryżowa z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż dokładnie płuczę zimną wodą, przekładam do garnka wlewam szklankę wody, dodaję sól i gotuję na wolnym ogniu aż wchłonie wodę. Wstawiam pod koc na 30 minut aż dojdzie. Łososia solą, pieprzę, posypuje przyprawą do ryb i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie gotuję go na parze w garnku około 10 minut, czas gotowania zależy od grubości łososia. mój był dość gruby. Truskawki, winogrono myję i kroję na cząstki, dodaję do ryżu przestudzonego, dokładam roszponkę, mozzarellę pokrojoną, awokado które skrapiam sokiem z cytryny, dodaję łososia którego dzielę na kawałki. Doprawiam solą, pieprzem, polewam oliwą od suszonych pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie na parze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować