Sałatka ryżowa z krewetkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo lekka i pyszna, szczególnie dla osób, które kochają krewetki

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ryż parboiled (woreczek): 1 opakowanie
    - sałata mix: 0.5 opakowania
    - krewetki z pancerzykami: 15 sztuk
    - czosnek: 2 ząbki
    - masło: 1 łyżka
    - zielona fasolka: 100 gramów
    - czosnek niedźwiedzi suszony: 1 łyżeczka

Sałatka ryżowa z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko.
  • 2. Na patelnie wrzucić masło i smażyć na nim pokrojony na drobniutko czosnek.
    Dodać osuszone krewetki oraz fasolkę.
  • 3. Ugotowany ryż przełożyć do naczynia, wystudzić.
    Wymieszać z mixem sałat, na wierzch wyłożyć krewetki smażone na maśle z zieloną fasolką, posypać czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem.
    Podawać na ciepło.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy