Sałatka ryżowa z kabanosem i czarną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka wlać szklankę wody, dodać szczyptę soli i curry. Wsypać ryż. Ugotować go do miękkości, odcedzić i zostawić do ostygnięcia.Następnie przełożyć ryż do miski. Fasolę opłukać na sicie i zostawić aby ociekła. Ogórki rozkroić na pół, pozbawić nasion i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do ryżu. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Dodać pokrojonego w cienkie krążki kabanosa.
2.Paprykę pokroić w średnią kostkę. Wsypać do miski wraz z fasolą. Doprawić do smaku i wymieszać. Jajka rozkroić na ćwiartki,a każdą ćwiartkę na trzy części. Dodać do sałatki.
W małej miseczce wymieszać majonez, musztardę i zalewę. Polać sałatkę i delikatnie wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Komentarze