Sałatka ryżowa z kabanosem i czarną fasolą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Zapraszam!

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 45 g ryżu (waga suchego produktu)
    1 mała puszka czarnej fasoli-200 g
    3 małe ogórki konserwowe
    1/2 czerwonej cebuli
    65 g kabanosa drobiowego
    3 jajka ugotowane na twardo
    1/4 żółtej papryki
    1/2 łyżeczki przyprawy curry
    2 łyżeczki majonezu odtłuszczonego
    1 łyżeczka musztardy
    2 łyżki zalewy z ogórków konserwowych
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z kabanosem i czarną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlać szklankę wody, dodać szczyptę soli i curry. Wsypać ryż. Ugotować go do miękkości, odcedzić i zostawić do ostygnięcia.Następnie przełożyć ryż do miski. Fasolę opłukać na sicie i zostawić aby ociekła. Ogórki rozkroić na pół, pozbawić nasion i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do ryżu. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Dodać pokrojonego w cienkie krążki kabanosa.
  • 2. Paprykę pokroić w średnią kostkę. Wsypać do miski wraz z fasolą. Doprawić do smaku i wymieszać. Jajka rozkroić na ćwiartki,a każdą ćwiartkę na trzy części. Dodać do sałatki.
    W małej miseczce wymieszać majonez, musztardę i zalewę. Polać sałatkę i delikatnie wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna fasola Kabanosy Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować