Sałatka ryżowa z burakiem i grillowanym indykiem

0 (0 ocen)

Zapraszam na sałatkę, która smakuję wybornie na zimno i lekko podgrzana, polecam:))

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    1 sznycel z piersi indyka
    1/2 buraka
    50 g orzechów nerkowca
    50 g łuskanych orzechów włoskich

    Składniki dodatkowe:
    4 łyżki ryżu

    Składniki robocze:

    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    1/2 łyżeczki przyprawy do grilla
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Sałatka ryżowa z burakiem i grillowanym indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować do miękkości. Odcedzić, zostawić do całkowitego odcięknięcia i ostudzenia. Buraka umyć, obrać i ugotować do miękkości. Odcedzić i ostudzić do zimna.Indyka umyć, osuszyć i lekko rozbić. Oprószyć przyprawami. Patelnię grillową rozgrzać i usmażyć mięso. Lekko ostudzić. Orzechy nerkowca i włoskie posiekać na kawałki ale nie za drobno. Czystą i suchą patelnię rozgrzać i uprażyć orzechy
  • 2. Do miski przełożyć ryż, dodać orzechy. Buraka pokroić w średniej wielkości kostkę, indyka też i przełożyć do miski z ryżem. Wymieszać. Dodać majonez, ocet balsamiczny i doprawić do smaku. Ponownie wymieszać. Odstawić na około godzinę do lodówki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować