Sałatka rybna ceviche

  • wyświetlono: 230 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepis z książki "Kuchnia antyrakowa"

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- biała ryba (filety): 1 kilogram
- sok pomarańczowy: 100 mililitrów
- sok z limonki: 50 mililitrów
- cebula: 1 sztuka
- papryka (posiekana): 1 sztuka
- czosnek: 1 ząbek
- kolendra: 1 szczypta
- sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka rybna ceviche

  • 1. Rybę oczyścić i pokroić w kostkę. Posypać lekko solą i pieprzem, następnie zalać sokiem z pomarańczy i limonki
  • 2. Marynatę odstawić na godzinę do lodówki.
  • 3. Pokroić drobno cebulę i dodać ją do marynaty wraz z posiekaną papryką i czosnkiem.
  • 4. Ponownie odstawić na godzinę. Przed podaniem posypać mieloną kolendrą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kuchnia antyrakowaceviche

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka

Dodane przez: eluchap

Sałatka

Pyszna,niekłopotliwa,szybka sałatka...

Sałata z paluszkami rybnymi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Sałata z paluszkami rybnymi

Mix sałat z chrupiącymi paluszkami...

sałatka

Dodane przez: PolskaGotuje

sałatka

Sałatka jest prosta, smaczna i...

Sałatka śródziemnomorska

Dodane przez: 2milutka

Sałatka środziemnomorska

Pyszna prosta i aromatyczna sałatka...

image-24rx5p8

Dodane przez: Mniam1

Paluszki rybne na sałacie z kiełkami

Bardzo charakterystyczne paluszki...

Sałatka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Sałatka

Smaczna sałatka, którą bardzo lubi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE