Sałatka „Rybki w stawie”

0 (0 ocen)

Chcesz zaskoczyć swoich gości? Ta sałatka z pewnością robi wrażenie, zaskakuję, bawi i niezwykle smakuję - gorąco polecam!

Składniki:

  • 1-2 gotowanej marchewki
    2 gotowane ziemniaki
    1 puszka szprotek
    2-3 gotowane jajka
    100-150g sera żółtego
    majonez
    pietruszka
    sól
    pieprz

Sałatka „rybki w stawie” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłóż sałatkę warstwami: Pierwsza warstwa - marchewkę utrzyj na tartce o grubych oczkach i wyłóż na talerz. Posmaruj majonezem. Druga warstwa - ziemniak utrzyj na tartce o grubych oczkach i wyłóż na marchew. Polej olejem ze szprotek. Trzecia warstwa - parę szprotek przetnij na pół, odetnij ogonki i wyłożyć na ziemniak i posmaruj majonezem. Czwarta warstwa - jajko pokrój w kostkę, wyłóż na szprotki i posmaruj majonezem. Piąta warstwa - ser żółty utrzyj na tartce o grubych oczkach i posmaruj majonezem.
  • 2. Dekoracja: wstaw w sałatkę ogonki szprotek i posyp grubo posiekaną pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy