Sałatka rozmaitości

4.5 (140 ocen)

  • 30 min

Pyszna, szybka i sycąca sałatka na każdą okazję. Idealna zamiast obiadu lub na imprezę.

  • 30 min

Składniki:

  • -50 dag pieczonej piersi indyka
    -2 jaja
    -1 puszka kukurydzy
    -1 papryka czerwona
    -1 pęczek cebulki dymki ze szczypiorkiem
    -100 g sera bałkańskiego sałatkowego

    Sos:
    -1 mały kubeczek jogurtu naturalnego
    -2 łyżki majonezu
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Ser

Sałatka rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Pierś z indyka kroimy w kostkę, ser drobno siekamy.
  • 2 2. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Jajka i dymkę siekamy drobno. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników.
  • 3 3. Majonez mieszamy z jogurtem, solą i pieprzem w osobnej miseczce. Zalewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Smacznego!

Porady

-Sałatka najlepiej smakuje po odstaniu minimum godziny w lodówce, ale można ją spokojnie jeść od razu ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Kukurydza Papryka Sałata Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować