Sałatka rosyjska

4.99 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis przywiózł mój tato z Rosji. Jedyny rodzaj mięsa, który jadam, to ryby. Sałatka ta idealnie więc wkomponowała się w mój jadłospis.

Składniki:

  • ● puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
    ● 2 średnie kiszone ogórki
    ● 1 jabłko
    ● 1 średnia cebula
    ● 4 jajka
    ● 15 dag żółtego sera
    ● mały słoik majonezu
    ● liście sałaty
    ● kilka oliwek nadziewanych papryką
Wystaw ocenę:

4.99 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka rosyjska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy. Ser i jajka osobno
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Ogórki, jabłko i cebulę
    kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Tuńczyka osączamy, przekładamy
    do miski. Dodajemy ogórka,
    cebulę i jabłko. Mieszamy.
  • 3. Porcję sałatki wykładamy na
    liść sałaty, przykrywamy płaską
    łyżką majonezu i posypujemy
    serem. Ponownie nakładamy
    porcję majonezu i posypujemy
    jajkiem. Dekorujemy oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować