Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej niezwykły aromat i smak. Może stanowić dodatek do obiadu, bądź być samodzielnym daniem. Polecam.
Sałatka "prosto z warzywniaka" z sosem miodowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę pokroić w półplasterki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Na spodzie salaterki ułożyć sałatę, wyłożyć na nią pozostałe warzywa.
2.Przygotować sos - do miseczki przełożyć posiekany czosnek, dodać miód, sok z cytryny oraz oliwę, wymieszać. Doprawić pieprzem i solą.
3.Warzywa polać sosem, wymieszać ze szczypiorkiem, w razie potrzeby doprawić.
Komentarze