SAŁATKA POSTNA ze SZPROTKAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

prosta sałatka na post i nie tylko

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Miks sałaty lodowej, roszponki, rzymskiej
    4 jajka
    150 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
    1 puszka szprotek w oleju
    1/2 czerwonej cebuli
    sól i pieprz do smaku
    oliwa do skropienia

Sałatka postna ze szprotkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki. Szproty odsączamy z oleju. Fasolkę gotujemy.
    Cebulę kroimy w cienkie pióra.
    Miks sałat mieszamy z ugotowaną fasolką, dodajemy jajka, szprotki i cebulę.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy