Sałatka porowo-selerowa z szynką

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

W sałatce warstwowej nie dość, że widać co jemy, to jeszcze jest to apetyczne i estetyczne.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 słoiczek selera konserwowego
    • 1 średni por
    • 2 jabłka
    • 1 puszka kukurydzy
    • 200 g szynki konserwowej
    • 4 jajka
    • 10 łyżek majonezu
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka porowo-selerowa z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Pora pokroić na cienkie plasterki, zalać gorącą wodą i odstawić na 3 minuty. Odcedzić i przelać zimną wodą.
    • Jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę.
    • Odcedzić seler i kukurydzę.
    • Szynkę pokroić w drobną kosteczkę.
    • Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
    Sałatkę układać od dołu w kolejności:
    1. seler konserwowy
    2. kukurydza
    3. szynka
    4. jabłka
    5. jajka
    6. por
    • Każdą warstwę posmarować dwiema łyżkami majonezu.
    • Wierzch sałatki posypać solą i pieprzem.

Porady

Sałatka jest najlepsza jeśli poleży parę godzin w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować