Sałatka pomidorowa po wiedeńsku

5 (155 ocen)

Bardzo smaczna, szybka i prosta sałatka

Składniki:

  • 0,5 kg pomidorów
    0,4 kg młodych ziemniaków
    2 strąki papryki konserwowej
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki kwaśniej śmietany
    2 łyżki chrzanu
    szczypiorek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka pomidorowa po wiedeńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowa potrawa 1. Ziemniaki dokładnie umyć, po czym ugotować w osolonym wrzątku. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Paprykę osączyć i pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Majonez połączyć ze śmietaną oraz chrzanem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do miseczki włożyć pomidory, ziemniaki, paprykę i szczypiorek a następnie zalać sosem i delikatnie wymieszać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować