Sałatka pod figami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Sałatka szybka i prosta do zrobienia łososiem i figami. Lekka i zdrowa

  • 10 min

Składniki:

  • 6 liści salaty masłowej
    2 figi
    4 pomidory suszone
    1 cebula czerwona
    1/2 sera camembert z pieprzem
    2 łyżki orzechów
    100 g łososia wędzonego
    winogrono zielone
    sos balsamico

Sałatka pod figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Dodaję kawałki łososia wędzonego zwinięte w kwiatka. Figi myję jedną kroję na krzyż i robię kwiatka, druga kroję na cząstki i układam na sałacie. Dodaje pokrojone suszone pomidory, ser camembert, i krążki cebuli i grona winogrona. Posypuje orzechami i polewam sosem balsamico.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy