Sałatka pod figami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka same pyszności. Figa, łosoś, kukurydza. Dodałam moje ulubione oliwki nadziewane migdałami. Mogłabym je jeść bez końca. Do tego orzechy laskowe i camembert. Czy może być lepsze połączenie smaków.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałatka:

    1/2 główki sałaty masłowej
    2 figi
    1 kolba kukurydzy ugotowanej
    100 g łososia wędzonego
    100 g sera camembert
    10 oliwek zielonych z migdałami
    2 łyżki orzechów laskowych prażonych
    1 cebula czerwona
    natka pietruszki
    1 łyżeczka pieprzu czerwonego

    sos:

    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki octu winnego
    sól, czosnek granulowany
    1/4 łyżeczki musztardy
    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pod figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos:

    Składniki sosu przekładam do słoika i energicznie mieszam aż sos zrobi się gęsty. Słoik zakręcam przed mieszaniem.

    Sałatka:

    Sałatę umytą, osuszam i strzępię na talerzu. Dodaję kawałki łososia, pokrojony ser camembert, pokrojone oliwki, figi które kroję na ćwiartki. Cebulę kroję w piórka, natkę drobno, kukurydze obkrawam z kolby. Sałatkę posypuję orzechami, polewam sosem, dekoruję pieprzem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować