Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym

4.51 (160 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Sałatka smakuje naprawdę rewelacyjnie oraz doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. Sos czosnkowy podkreśla smak całości, lecz jeśli użyjecie samego majonezu - też będzie pysznie.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    200g żółtego sera
    1 puszka kukurydzy
    1 por (biała część; średni)
    Sos:
    4-5 łyżek majonezu
    4-5 łyżek jogurtu naturalnego
    1-2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie i po ostudzeniu pokroić w drobną kostkę.
    Kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Przygotować sos.
    Majonez połączyć z jogurtem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami.
    Wszystkie składniki wymieszać z sosem oraz ewentualnie doprawić do smaku.
    Gotową sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Pieczarki Sałata Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować