Sałatka pieczarkowa z zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

U nas oprócz grillowanych mięs dużym powodzeniem cieszą się sałatki, które zawsze szybko znikają ze stołu. Jedną z nich jest bardzo prosta sałatka z pieczarek i zielonego groszku, która idealnie komponuje się z grillowanym mięsem.

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    300 g mrożonego zielonego groszku
    1 duża cebula
    3 jajka
    1/2 pęczka koperku
    1/2 pęczka szczypiorku
    1 łyżka octu
    sól
    Sos:
    2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    2-3 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowa z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ocet, sól i doprowadzamy do wrzenia. Na gotująca się wodę wrzucamy pieczarki i gotujemy około 5 minut. Odcedzamy na sicie. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w grubszą kostkę. Groszek gotujemy w lekko osolonej wodzie około 2-3 minut, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Cebulę, szczypiorek i koperek siekamy. Pokrojone warzywa mieszamy ze sobą.
    Sos:
    Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do sałatki. Mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowaną sałatkę chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować