Sałatka pieczarkowa z orzechami i kurczakiem

4.5 (189 ocen)

  • 40 min

Ta sałatka na pewno wszystkim posmakuje na rodzinnych przyjęciach

  • 40 min

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    1 duży słoik marynowanych pieczarek
    1 puszka groszku
    1 puszka kukurydzy
    5 jajek
    10 dag orzechów włoskich
    pęczek szczypiorku
    majonez (250 g)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowa z orzechami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojony na parę części filet gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i kroimy w kostkę. Jajka ugotowane na twardo kroimy w większą kostkę. Pieczarki osączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Orzechy i szczypiorek siekamy. Parę orzechów i część szczypiorku zostawiamy do ozdoby.
  • 2. Osączony z zalewy groszek i kukurydzę wkładamy do miski, dodajemy pieczarki, jajka, orzechy, szczypiorek i filet. Mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę możemy ozdobić orzechami, szczypiorkiem oraz kawałkiem marchewki pozostałej w słoiku po pieczarkach. Sałatkę przed podaniem wkładamy na pół godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować