Sałatka pieczarkowa

4.5 (194 ocen)

  • 20 min

Pyszna na śniadanie :)

  • 20 min

Składniki:

  • 200g młodych pieczarek
    150g żółtego sera
    4 ugotowane na twardo jajek
    biała część pora
    pół puszki kukurydzy
    majonez
    szczypiorek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, smażymy, doprawiając solą i pieprzem (można też dodać odrobinę cebulki). Odstawiamy do przestygnięcia. Jajka gotujemy na twardo – kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki, posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut aż puści sok. W ten sposób pozbawiamy go goryczy.

    Do miski wkładamy pieczarki, jaja, por odsączony z soku, starty na dużych oczkach ser oraz odcedzoną z zalewy kukurydzę a także szczypiorek. Majonez mieszamy z solą i pieprzem. Dodajemy do pieczarek z jajkami i dokładnie mieszamy. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować