Sałatka (pasta) jajeczna z szynką i rzeżuchą

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu. Idealna na wielkanocne śniadanie, ale nie tylko. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Składniki:


  • • 4-5 jajek ugotowane na twardo,
    • 30-40 dag szynki konserwowej,
    • mała puszka kukurydzy,
    • 2-3 ogórki kiszone,
    • 1 mała cebula,
    • 2-3 łyżki rzeżuchy,
    • Majonez( ok. 2-3 łyżki), jogurt naturalny(ok. 1-2 łyżki), musztarda(ok. 1 łyżka),
    • Sól, pieprz do smaku,




Sałatka (pasta) jajeczna z szynką i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko solimy. Szynkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy. Majonez, jogurt i musztardą ucieramy na pastę. Wszystkie składniki mieszamy z powstałą pastą i przyprawiamy do smaku. Dekorujemy rzeżuchą. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy