Sałatka paprykowa

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Łatwa do wykonania, lekka oraz przepyszna. Świetna i na co dzień, i na uroczystą kolację.

Składniki:

  • ● 2 duże piersi z kurczaka
    ● 4 kiszone ogórki
    ● cebula
    ● puszka kukurydzy
    ● kapusta pekińska
    ● papryka czerwona, zielona, żółta i biała
    ● majonez
    ● 1/2 słoiczka keczupu
    ● pieprz
    ● sól
    ● przyprawa do gyrosa
    ● oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kroimy, posypujemy
    przyprawą i smażymy, aż się
    zrumienią, studzimy. Na dnie
    miski układamy mięso, potem
    pokrojoną cebulę i ogórki oraz
    osączoną kukurydzę. Kapustę
    (bez głąba) siekamy i wysypujemy
    na kukurydzę.
  • 2. Majonez mieszamy z keczupem,
    doprawiamy i polewamy
    kapustę. Dekorujemy
    pokrojonymi paprykami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować