Sałatka paprykowa

4.5 (170 ocen)

Pyszna sałatka do chrupania - ma zaskakujący smak - polecam:)

Składniki:

  • - 3 małe kolorowe papryki ( u mnie czerwona, zielona i żółta)
    - 8-10 pomidorków koktajlowych
    - 1 średniej wielkości ogórek szklarniowy
    - pół pęczka natki pietruszki
    - 1 łyżka świeżego tymianku ( ew. suszonego)
    - oliwa z oliwek
    - 100g boczku wędzonego
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Sałatka paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazd nasiennych a następnie kroimy w cienkie paski. Wrzucamy do miski. Pomidorki myjemy, kroimy w ćwiartki - dorzucamy do papryk. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w pół plasterki. Boczek kroimy w cienkie paski lub kosteczkę, podsmażamy na chrupko . Dorzucamy do warzyw. Dodajemy posiekane zioła i oliwę z oliwek ( do smaku ale, żeby warzywa w niej nie pływały) , mieszamy , doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Papryka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować