Sałatka Pacyfik z sosem cytrynowo-miodowym

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka jest prosta do zrobienia i bardzo smaczna. Świetna, gdy mają przyjść znajomi, a nie mam dużo czasu na gotowanie.

Składniki:

  • Sałatka:
    ● 1 główka sałaty
    ● 2 łodygi selera naciowego
    ● 6 malutkich pomidorów koktajlowych
    ● 3 średnie marynowane pieczarki
    ● 1/4 szklanki wiórków kokosowych
    ● 1/2 szklanki kiełków soi
    ● 1 awokado
    Sos:
    ● 1/2 szklanki oliwy z oliwek
    ● sól i pieprz
    ● 1/4 szklanki soku z cytryny
    ● 1 łyżka stołowa miodu
    ● 1/2 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pacyfik z sosem cytrynowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dokładnie myjemy.
    Łodygi selera naciowego kroimy
    w cienkie plasterki. Pomidorki
    kroimy na połówki, pieczarki
    w plasterki, obrane
    awokado również. Starannie
    osuszone liście sałaty rwiemy
    na małe kawałki. Składniki, razem
    z wiórkami i kiełkami, mieszamy
    w salaterce.
  • 2. Sos: oliwę, sok z cytryny,
    miód i musztardę mieszamy
    trzepaczką w małej miseczce
    na gładki sos. Doprawiamy solą
    i pieprzem do smaku. Sałatkę
    polewamy połową sosu.
    Mieszamy umytymi rękami.
    Pozostały sos wkładamy do
    lodówki i polewamy nim sałatkę
    dopiero przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować