Sałatka owocowo-warzywna z kaszą pęczak i schabem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wspaniała do upieczonego schabu wystarczy dodać kaszę,świeże owoce i warzywa i cieszyć się smaczną i sycącą sałatką.

  • 40 min

Składniki:

  • 100 g ugotowanej kaszy pęczak
    4 plastry schabu
    1 mango obrane,pokrojone w kostkę
    2 śliwki pokrojone w kostkę
    1 ogórek zielony pokrojony w kostkę
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w półplasterki
    20 g migdałów pokrojonych na połowę
    garść rodzynek
    garść suszonej żurawiny
    50 g pistacji
    oliwa z oliwek
    Sos:
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka musztardy
    sól
    pieprz

Sałatka owocowo-warzywna z kaszą pęczak i schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu umyć, osuszyć,mięso z obu stron opruszyć solą i pieprzem po czym usmażyć na gorącej patelni z odrobina oleju z oliwek po 2 minuty z każdej strony,przestudzić i pokroić w kostkę.
  • 2. Do miski włożyć ugotowaną kaszę,dodać pozostałe składniki i wymieszać.
    Oliwę z oliwek wymieszać z musztardą,sos wlać do miski z sałatką,doprawić sola i pieprzem i jeszcze raz przemieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy