Sałatka ogórkowa Bożeny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam bardzo prostą , smaczną sałatkę z ogórków.
Sałatkę polecam na zimę jako pyszny dodatek do obiadu lub po prostu jako pyszną przekąskę.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ogórki zielone 2 kg,
    sól 4 łyżki,

    Zalewa;
    cukier 2,5 szkl,
    czosnek 1 główka,
    chili 1 płaska łyżka,
    ocet 1,5 szkl,
    oliwa 8 łyżek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka ogórkowa bożeny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ogórkowa Bożeny 1. Ogórki zielone, umyć, odsączyć na sicie, następnie poszatkować, osolić i odstawić na 5 - 6 godzin.

    Przygotować zalewę;
    Składniki na zalewę doprowadzać do zagotowania i gotować około 5 - 8 minut.
    Po zagotowaniu odstawić do wystudzenia.
    Poszatkowane ogórki odsączyć , połączyć z przygotowaną ostudzoną zalewą.
    Wymieszać i przełożyć do czystych wyparzonych słoików.
    Słoiki dobrze zakręcić, a następnie pasteryzować około 10 minut od zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować