Sałatka ogórkowa

4.5 (152 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dodatek do drugich dań lub na kanapkę

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 5 kg ogórków
    - 1 kg cebuli
    - 4 łyżki soli

    Zalewa :
    - 4 szklanki wody
    - 2 szklanki octu
    - 1 szklanka cukru
    - 10 listków laurowych
    - 10 ziarenek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki trzemy w skórkach na plasterki - zasypujemy 3 łyżkami soli odkładamy.
    Cebulę kroimy lub trzemy, zasypujemy 1 łyżką soli i odkładamy na 30 minut.
  • 2. Gotujemy składniki zalewy.

    Mieszamy razem ogórki z cebulą, odciskami i
    przekładamy do słoików zalewamy zalewą.

    Gotujemy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować