SAŁATKA OBIADOWA NA ZIMĘ

4.5 (148 ocen)

  • 3 godz.

Polecam bardzo pyszne

  • 3 godz.

Składniki:

  • 5 kg ogórków
    1,5 kg cebuli
    1,5 kg marchwi
    1,5 kg papryki
    3,5 łyżki soli
    Zalewa:
    szklanka cukru
    1,5 szklanki octu
    1,5 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka obiadowa na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kroimy w plasterki i soli i odstawiamy na 2 godziny. Marchew kroimy w plastry. Cebule kroimy w kostkę i paprykę tak samo. Po dwóch godzinach ogórki odciskamy i dodajemy marchew, paprykę, cebule i wszystko mieszamy. Gotujemy zalewę z cukru i octu. Po zagotowaniu dodajemy olej i mieszamy. Zalewą zalewamy warzywa i nakładamy do słoików. Zakręcamy i gotujemy 15 minut każdy słoik
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować