Sałatka nicejska z tuńczykiem i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Smaczna sałatka chrupiąca i pożywna z świetna na obiad ,kolację ,a nawet na imprezkę.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 puszka dobrej jakości tuńczyka
    200 gramów mini ziemniaczków
    Pół czerwonej cebuli
    200 gramów zielonej fasolki szparagowej
    3 jajka ugotowane na twardo
    3 garście sałaty mix

    Dressing ziołowy
    pół szklanki jogurtu naturalnego
    łyżeczka miodu,
    zioła prowansalskie pół łyżeczki
    sól i pieprz

Sałatka nicejska z tuńczykiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową lekko obgotować al'dente
    Ziemniaczki podsmażyć na łyżce oleju z ziołami prowansalskimi
    Układamy kolejno
    Sałata
    Polać dressingiem
    Cebula pokrojona w piórka
    Fasolka szparagowa
    Mini ziemniaczki
    Jajka pokrojone w ósemki
    Tuńczyk

Porady

zamiast mini ziemniaczków można dodać upieczone np.łódeczki z ziemniaków

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy