Z gotowaniem nie mam zbyt wiele wspólnego, ale nawet ja lubię by moje jedzenie ładnie wyglądało i oczywiście było pożywne. Sałatka niby kwiat jest tego przykładem.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 garście liści jarmużu - ja użyłam fioletowego, ale zielony będzie też dobry
1 żółta papryka
kawałek czerwonej papryki
4 ogórki konserwowe
czerwona cebula
2 garście pomidorków koktajlowych
sok z połowy cytryny
łyżka domowego majonezu
2 puszki tuńczyka
4 jajka ugotowane na półtwardo
sól, pieprz
kilka marynowanych cebulek
2.Na wierzch układamy kolejną warstwę liści jarmużu - lepiej wybrać te młodsze. Na liściach jarmużu układamy połówki jajek, pozostawiając w środku miejsce na majonez, by posypana na nim papryka z ogórkiem zrobiły wrażenie pięknego jesiennego kwiatu, całość skropiona sokiem z cytryny, delikatnie oprószyłam solą i pieprzem.
Komentarze