Sałatka na zimę z buraczków czerwonych i patisonów

4.47 (152 ocen)

  • 2 godz.

Taką sałatkę robię co roku. Idealnie nadaje się do mięsa pod każdą postacią

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 kg buraków czerwonych
    3 kg patisonów
    1 kg cebuli
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oliwy
    1 szklanka octu 10%
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka na zimę z buraczków czerwonych i patisonów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować, obrać ze skórki i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Patisony opłukać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebule obrać , pokroić w talarki. Buraczki połączyć z patisonami i cebulą, dodać cukier, ocet, olej, wymieszać . Posolić do smaku. Nakładać do słoiczków, zakręcić i pasteryzować 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować