Sałatka na szpinaku z jajkiem, awokado, brokułem

5 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zielona sałatka z przystępnych produktów.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • liście szpinaku ok 80 g
    brokuły mrożone 400 g
    zielony groszek mrożony 3/4 szklanki
    dojrzałe awokado
    4 jajka

    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    ząbek czosnku
    łyżeczka soku z cytryny
    świeżo mielona ognista mieszanka przypraw ( pieprz czarny, chili, kolendra, czosnek, papryka, gorczyca )
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Sałatka na szpinaku z jajkiem, awokado, brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez wymieszać z jogurtem i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pozostałe składniki. Wymieszać, żeby składniki się połączyły.
    Brokuły ugotować al'dente.
    Jajka ugotować na twardo.
    Groszek zalać wrzątkiem. Pozostawić na kilka minut i następnie osączyć na sicie.
    Awokado przekroić wzdłuż i wyjąć pestkę. Obrać ze skórki.
    Na półmisku rozłożyć liście szpinaku. Na liściach ułożyć różyczki brokuła, groszek, awokado pokrojone na mniejsze kawałki, jajka pokrojone na kawałki.
    Całość polać przygotowanym sosem.
    Gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować