Na przekąskę, na grilla lub na kolację.
Taka jest ta sałatka.
Kolorowa, smaczna i szybka do przygotowania.
Jeśli będziecie chcieli zrobić ją na grilla lub jako sałatkę obiadową, możecie pominąć kabanosa.
Sałatka na kolorowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki dresingu dokładnie wymieszać, najlepiej użyć do tego celu słoiczka z zakrętką.
Sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski, dodać rukolę i szpinak.
Rzodkiewkę pokroić w piórka, szczypior posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy, pomidorki pokroić na ćwiartki a paprykę na paseczki, kabanosy na paseczki ale ukośnie..
Wszystko dodać do miski z zieleniną, dodać sezam i wlać dresing.
Sałatkę wymieszać, można opcjonalnie przed podanie posypać grzankami.
Komentarze