Sałatka na ciepło

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzięki temu, że sałatka jest podawana na ciepło ser jako składnik jest "ciągnący" co nadaje jet świetnego smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1/3 opakowania makaronu drobne muszelki,
    - 20 dag sera żółtego,
    - 1 por,
    - 1 papryka czerwona,
    - 1 puszka kukurydzy,
    - 20 dag szynki konserwowej,
    - 1/3 łyżeczki kurkumy,
    - sól,
    - pieprz,
    - łyżeczka masła.

Sałatka na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy z kurkumą oraz solą, przecedzamy i przelewamy zimną wodą. Ser ścieramy na tarce, paprykę, por, szynkę kroimy w kostkę, kukurydzę odcedzamy. Mieszamy składniki, solimy, pieprzymy, dodajemy masło, zapiekamy w piekarniku 0-15 minut aby ser i masło się roztopiła, podajemy w temp. pokojowej.

Porady

Szynkę możemy zastąpić piersią z kurczaka, w takiej wersji również jest smaczna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy