Sałatka meksykańska z tuńczykiem i kaparami

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna propozycja, idealna np. Na Sylwestra

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 Torebka ugotowanego ryżu 3 kolorowego
    2 puszki tuńczyka w oleju
    1 puszka mieszanki meksykańskiej
    1 mały słoik kaparów
    Pół pęczka szczypiorku
    5 ugotowanych na twardo jaj
    Majonez
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska z tuńczykiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: tuńczyka, kapary i mieszankę meksykańską odsączamy z zalewy. Przekładamy do miski, dodajemy ugotowany ryż, posiekane jajka i szczypiorek. Dodajemy kilka łyżek majonezu, doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia aż smaki się przegryza

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować