Lekko pikantna sałatka z kabanosami, mini kolbami kukurydzy i marynowaną cebulką. Jest prosta do przyrządzenia, przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut.
Składniki:
1 opakowanie kabanosów drobiowych
250 gram sera żółtego
1 słoik mini kukurydzy w zalewie
1 słoik złotej cebulki marynowanej
Puszka czerwonej fasoli
1 papryka czerwona
1 papryka pomarańczowa
Pęczek szczypiorku
4 łyżki majonezu
1 łyżka pikantnego ketchupu
Słodka i ostra papryka
Sól, pieprz
Sałatka meksykańska z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kabanosy kroimy w plasterki, ser żółty oraz oczyszczone papryki kroimy w cienkie paski. Mini kolby kukurydzy kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę i fasolę odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy ketchup, majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.
Komentarze