Sałatka meksykańska z avocado i pomidorem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś poczęstuję Was jedną z moich ulubionych sałatek. Sałatka bardzo prosta w przyrządzeniu i pyszna w smaku. Najsmaczniejsza w towarzystwie pieczonego mięsa.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - avocado hass: 1 sztuka
    - pomidor (dojrzały, twardy, duży): 1 sztuka
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    - sok z limonki: 2 łyżeczki
    - musztarda (o wyrazistym smaku): 1 łyżka
    - oliwa z oliwek (u mnie w wersji light): 1 łyżka
    - sól morska: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska z avocado i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka meksykańska z avocado i pomidorem 1. Avocado i cebulę obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać również pokrojonego w kostkę, ale nieobranego pomidora. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać.

    Sałatkę należy podawać niedługo po jej przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować