Dziś poczęstuję Was jedną z moich ulubionych sałatek. Sałatka bardzo prosta w przyrządzeniu i pyszna w smaku. Najsmaczniejsza w towarzystwie pieczonego mięsa.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- avocado hass: 1 sztuka
- pomidor (dojrzały, twardy, duży): 1 sztuka
- cebula czerwona: 0.5 sztuki
- sok z limonki: 2 łyżeczki
- musztarda (o wyrazistym smaku): 1 łyżka
- oliwa z oliwek (u mnie w wersji light): 1 łyżka
- sól morska: 0.5 łyżeczki
Sałatka meksykańska z avocado i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Avocado i cebulę obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać również pokrojonego w kostkę, ale nieobranego pomidora. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać.
Sałatkę należy podawać niedługo po jej przygotowaniu.
Komentarze