Bardzo smaczna sałatka. Szybko się ją robi. Oryginalna w smaku. Podałam ją na urodziny. Wszystkim bardzo smakowała.
30 min
Składniki:
2 wędzone udka
pół kapusty pekińskiej
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
pół czerwonej papryki
pół zielonej papryki
pół żółtej papryki
3 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
łyżeczka przyprawy chili con carne
sól, pieprz
Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy na sitku. Kapustę siekamy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Majonez mieszamy z ketchupem. Dodajemy przyprawę chili con carne. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łączymy z pozostałymi składnikami sałatki.
Porady
Do sosu można też dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Komentarze