Sałatka meksykańska

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna sałatka. Szybko się ją robi. Oryginalna w smaku. Podałam ją na urodziny. Wszystkim bardzo smakowała.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 wędzone udka
    pół kapusty pekińskiej
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    pół czerwonej papryki
    pół zielonej papryki
    pół żółtej papryki
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki ketchupu
    łyżeczka przyprawy chili con carne
    sól, pieprz

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy na sitku. Kapustę siekamy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Majonez mieszamy z ketchupem. Dodajemy przyprawę chili con carne. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łączymy z pozostałymi składnikami sałatki.

Porady

Do sosu można też dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy