Sałatka meksykańska

  • wyświetlono: 171 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Doskonale sprawdza się jako przystawka

Kajuśka
  • 30min

Składniki

- po 2 zielone i czerwone papryki
- 50 dag mortadeli
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 2 puszki kukurydzy
- 1 papryczka chili
- 4 łyżki octu
- 8 łyżek oleju
- cukier
- sól
- pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka meksykańska

  • 1. Paprykę oczyścić i umyć, pokroić w kostkę. Tak samo pokroić kiełbasę. Odsączyć kiełbasę. Wyłożyć na sitko czerwoną fasolę, przepłukać ją wodą, dokładnie odsączyć. Posiekać papryczkę chili. Na marynatę; rozpuścić sól i cukier w occie. Wsypać pieprz,dodać olej. Wrzucić pokrojoną ostrą papryczkę, wymieszać.Włożyć do miseczki wszystkie składniki, zalać marynatą. Odstawić pod przykryciem na jedną godzinę. Przed podaniem jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Tortilla z meksykańskim farszem

Dodane przez: bogusia82

Tortilla z meksykańskim farszem

Tortille często przyrządzam na...

Acareje z salsą meksykańską

Dodane przez: monikaT83

Acareje z salsą meksykańską

Acareje to pulpeciki z masy fasolowej...

Meksykańska tortilla

Dodane przez: PolskaGotuje

Meksykańska tortilla

pikantna- idealna

image-1gvde1x

Dodane przez: codziennikkulinarny

Meksykański Imprezowy Dip Warstwowy

Pomysł na imprezową przekąskę.

Empanady i meksykańska pomidorowa

Dodane przez: Doraa

Empanady i meksykańska pomidorowa

Czas na coś rozgrzewającego. Zapraszam...

WIEJSKIE TORTILLE Z MEKSYKAŃSKĄ NUTĄ

Dodane przez: Magda_Z

Wiejskie tortille z meksykańską nutą

Najlepiej smakują na ciepło.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE