Sałatka meksykańska

4.5 (150 ocen)

  • 35 min

Dla amatorów ostrych smaków

  • 35 min

Składniki:

  • puszka fasoli czerwonej
    200 g szynki konserwowej w grubych plastrach
    5-6 ogórków konserwowych
    mały słoiczek pieczarek marynowanych
    pół pęczka szczypiorku
    woreczek ryżu
    2 ząbki czosnku
    6 łyżek keczupu pikantnego
    sól, chili w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować, ostudzić
    Fasolę przepłukać na sicie,szynkę pokroić w kostkę, ogórki i pieczarki w plasterki, szczypiorek posiekać.
    Keczup wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, jeśli jest bardzo gęsty można dodać łyżkę zalewy z ogórków.
    Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić solą i chili.
    Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum pół godziny, aby smaki się ze sobą połączyły.

Porady

Do sałatki można dodać małą puszkę kukurydzy. Jeśli ktoś nie lubi ostrych smaków może pominąć czosnek i chili.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować