SAŁATKA MAKARONOWA Z TUŃCZYKIEM, KUKURYDZĄ I OLIWKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybka, prosta i smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    200 g makarony świderki
    150 g kukurydzy konserwowej
    garść oliwek zielonych
    sól, pieprz
    majonez

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, kukurydzą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki gotowe do wymieszania 1. Makaron gotujemy al'dente. Kukurydze odcedzamy z zalewy. Oliwki przekrawamy na pół, Tuńczyka również odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
  • mieszamy razem i gotowe 2. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z majonezem i gotowe.

Porady

( z solą ostrożnie bo tuńczyk słony i oliwki )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy