Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sałatka z serii szybkich i łatwych. Można ją zrobić w 30 minut

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    100 g makaronu ryżowego
    1 słoiczek (350ml)czarnych oliwek
    ½ puszki kukurydzy
    3 kiszone ogórki
    Szczypiorek lub cebulka dymka
    4 łyżki majonezu
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować i odcedzić- przestudzić. Oliwki odcedzić z zalewy i pokroić na połówki. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kosteczkę a następnie odcisnąć nadmiar płynu. Cebulkę lub szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać majonez oraz przyprawy i wymieszać sałatkę .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk w oleju

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować