Sałatka makaronowa z szynką i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna, syta i trochę wiosenna sałatka. Łatwe wykonanie, idealna na śniadanie w domu i do pracy.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 3 duże porcje:
    5 łyżek makaronu gwiazdki
    20 dag szynki konserwowej
    1 pęczek rzodkiewki
    1 średni długi ogórek
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
    Sól,pieprz do smaku

Sałatka makaronowa z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić, osączyć. Szynkę pokroić w kostkę. Ogórka i rzodkiewki opłukać, wysuszyć. Ogórka obrać, pokroić w kostkę, rzodkiewkę bez obrania też pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem i solą oraz pieprzem do smaku.
    W naczyniach układać warstwami składniki wraz z majonezem. Dowolnie udekorować.

Porady

1.do sałatki można dodać 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej.

Komentarze

Podobne przepisy