Prosto i pysznie. Poleca się na zarówno na obiad jak i śniadanie czy kolację a nawet do pracy do lunch box.
25 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
2 garście ugotowanego makaronu - u mnie świderek ale może być dowolny inny kształt
kawałek sera pleśniowego
kilka zielonych oliwek
kawałek pokrojonej papryki czerwonej
kawałek pokrojonej cebulki czerwonej
2 łyżki kukurydzy konserwowej
sól, pieprz
Sałatka makaronowa z serem pleśniowym, oliwkami i inne dodatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnuszku mieszam jogurt z majonezem. z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję mieszankę ziół włoskich oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszam.
Na talerz dajemy ugotowany makaron, pokrojoną paprykę czerwoną, pokrojoną cebulę czerwoną, kukurydzę, oliwki, pokrojony w kosteczkę ser pleśniowy. Całość polewam sosem czosnkowo - ziołowym i posypuję po wierzchu dodatkowo odrobiną soli i pieprzu. Gotowe.
Komentarze